BloggProffs

Ett litet användbart tips

Nu sitter jag här i mitt fina lilla rum och äter middag, pannkakor mums. Är inte så angenämnt att äta i allrummet med massa folk när man är förkyld, så därför äter jag lite oftare i rummet, vill inte smitta de andra och dessutom är det lättare att slippa huvudvärk om man är själv i ett rum haha. I alla fall så kommer här ett tips till alla som någon gång känner att men oj vad jobbigt, dags att äta igen men jag orkar inte laga något, det tar ju sån tid. Då har jag en bra lösning som jag själv nyttjade: ”Mammas” enportionspannkaka.

1 ägg, ½ dl mjöl, 1 dl mjölk och en msk smält margarin (som ska i sist). Jag brukar höfta med margarinet och smälta det i stekpannan jag sen ska använda så har jag slagit två flugor i en smäll ;) Sedan är det bara att röra ihop och steka. Hemma brukar mamma he äpple eller något annat som ex. skinka eller korv för att det ska bli matigare. Jag brukar göra 2-3 tjockare pannkakor av smeten. Vill man göra en enda pannkaka av det (då måste man nog ha en medelstor stekpanna) så finns det ett knep och det är det att man tar ett grytlock som man skjutsar över pannkakan på när det är dags att vända så är det lättare att undvika att den går sönder.

Om man dessutom he margarinet, lr smöret som i mitt fall, i stekpannan innan man blandar resten så hinner plattan bli varm lagom till att smeten är fixad :) Serveras med vad man känner för ;) För min del brukar det bli lite strösocker och sylt, idag äpplemos.

Trevlig måltid ;)

//Elin

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu